Aentwerk

Het coronavirus houdt ook de cultuursector nog steeds in de greep.

Voor we opnieuw in een gezellig volle zaal kunnen genieten van concerten en voorstellingen, zijn we wellicht alweer de zomer gepasseerd.

Ondertussen is het streamen van concerten stilaan de norm en dat wordt door de meeste cultuurliefhebbers op gemengde gevoelens onthaald.

Maar met Aentwerk willen we vooruit en wat moet dat moet. 

Met het goede doel van dit jaar ā€“ Family Justice Center ā€“ Veilig Thuis Antwerpen (https://fjc-veiligthuis.be) – voor ogen, gaan ook wij voor een online event.

Event? 

Inderdaad, want Aentwerk zou Aentwerk niet zijn mochten wij genoegen nemen met een gewone stream van een concert.

Wie wil er ook eens niet op de eerste rij zitten van een repetitie? Hoe cool is het niet om te zien hoe een dirigent met de musici werkt tijdens de repetities voorafgaand aan het concert? Hoe indrukwekkend is het niet om zo dicht bij Sylvia Huang te staan dat je ze bijna kan aanraken?

De verschillende muziekwerken worden tussendoor ook ingeleid en besproken door de paus van de klassieke muziek, Kurt van Eeghem, die ook korte interviews doet met enkele musici, de soliste en de dirigent.

En dan de kers op de taart: het concert in zā€™n geheel beleven nadat je de muziek hebt zien en horen groeien tijdens de repetities.

Steun ons goede doel en koop een ticket voor dit Aentwerk-online-event en maak het mee alsof je midden in het orkest zit. 

De repetitie kan je volgen vanaf 19 juni 2021 om 18u en het concert zelf is beschikbaar vanaf 20 juni 2021 om 20u.