Casco Phil

CASCO Phil werd in 2008 als ‘Belgische Kamerfilharmonie’ opgericht en maakte een flitsende start in deSingel in Antwerpen. Intussen was CASCO Phil te gast in talrijke binnen- en buitenlandse zalen. De artistieke leiding is in handen van Benjamin Haemhouts. Hij koos ervoor te werken met een vaste groep van ruim 35 musici, die naargelang het project moeiteloos wordt verkleind of uitgebreid.

CASCO Phil streeft naar een nieuwe invulling van het begrip ‘orkest’. De cyclus van klassieke projecten wordt versterkt, maar tegelijk worden unieke en grensverleggende projecten toegevoegd. CASCO Phil is een ‘muziekwerkplaats’ waar ruimte is om te experimenteren over de kunstenvormen heen, in de breedste zin van het woord. De instelling ‘orkest’ mag de creativiteit niet in de weg staan: het artistieke idee staat centraal, de vorm rondom dat idee is veranderlijk en speelt een versterkende rol. Het openbreken van de klassieke orkeststructuur kan alleen maar leiden tot creativiteit. Kansen geven aan jong compositietalent behoort tot de pijlers. Elk seizoen staan één of meerdere wereldcreaties van Vlaamse componisten op het programma. Talentvolle solisten van eigen bodem krijgen een prominente plaats.

winkelmandje
winkelmandje is leeg
0